Kenttäpostia 27.2.2019

Kenttäpostia 27.2.2019

Eduskuntavaaleihin on aikaa reilu kuusi viikkoa. Käymieni keskustelujen perusteella näissä vaaleissa ratkaistaan, nähdäänkö koko Suomi mahdollisuutena, halutaanko hyödyntää koko Suomen voimavarat. Nyt ei ole vastakkainasettelun, vaan yhdessä tekemisen aika.

Suomi on saatu myönteiselle uralle kovalla työllä. Tulevina vuosina onkin varmistettava, että kaikki ihmiset ja alueet hyötyvät Suomen talouden menestyksestä. Suomen työllisyysaste on nostettava 75% tulevalla vaalikaudella, samalle tasolle kuin muissakin Pohjoismaissa. Näin varmistamme huolenpidon vauvasta vaariin ja pystymme tekemään parannuksia perusturvaan.

Jotta pystymme varmistamaan myönteisen kehityksen, maaseutua ja maakuntia ei tule museoida. Olemme kuulleet puheenvuoroja, joissa on esitetty esimerkiksi haittaveroa maidolle ja lihalle. Pidän näitä puheita vastuuttomina ja irrallisina arjen todellisuudesta. Minusta keskeistä on etsiä ratkaisuja, kuinka edistämme suomalaisen ruuan käyttöä kotimaassa ja pystymme avaamaan uusia markkinoita maailman puhtaimmalle ruualle. Olen sitä mieltä, että suomalainen ruoka on huoltovarmuutta ja samalla ilmastoteko.

On selvää, että metsien käytöstä tullaan käymään näissä vaaleissa myös kovaa vääntöä. Meillä on mahdollisuus nostaa hakkuumääriä kestävällä tavalla. Samalla luomme työtä ja toimeentuloa sekä olemme keskeisellä tavalla mukana ilmastotalkoissa. Nyt on tärkeää, että tulevassa eduskunnassa on tolokun ihmisiä, jotka puolustavat maaseutua ja maakuntia. Asumisen ja elämisen edellytykset on turvattava kautta maan. Kevään vaaleissa metsämaan kiinteistöverolle on sanottava jyrkkä ei.

Puolueiden ja ehdokkaiden välillä on oikeasti eroja. Viime viikkojen aikana käyty autokeskustelu osoittaa myös tämän. Ihmisillä on herännyt aito huoli avauksista, joissa on esitetty tuntuvia korotuksia autoilun verotukseen tai jopa polttomoottoriautojen kieltoa ilmastosyihin vedoten.

Ilmastotalkoissa Suomen on tehtävä oma osansa. Kokonaisuus on kuitenkin otettava huomioon. Suomi on pitkien etäisyyksien maa. Oman auton käyttö on välttämättömyys maakunnissa ja maaseudulla. Olen sitä mieltä, että tässäkin keskustelussa käytännönläheiselle otteelle on tarvetta. Biopolttoaineet tulevat olemaan merkittävä roolissa, kun pohdimme tulevaisuuden liikennettä. Näitä Suomessa onkin kehitetty, mutta tätä työtä on jatkettava.

JP televisioon? Vaalikampanjani tukiyhdistyksen vetäjät ovat käynnistäneet haastekampanjan, jonka tavoitteena on hankkia tuhti televisiomainospaketti vaalien viimeisille viikoille. Kampanjakeräys on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle, kiitos kaikille lahjoittaneille tuesta! Tällä keräysvauhdilla saamme vahvan ja näkyvän mainoskampanjan kahdelle viimeiselle viikolle. Yksittäiset lahjoitussummat ovat vaihdelleet 5€ – 500€ välillä. Voit halutessasi tukea hanketta pankkisiirrolla. Kiitos tuestasi!

Saaja: Ääni Itä-Suomesta – Arjen turvaksi ry.
Tilinumero: FI86 4786 0010 1868 90
Käytä maksaessasi viitenumeroa 17019

Tulen kiertämään seuraavien viikkojen aikana ahkerasti eri puolilla vaalipiiriä. Jään parin viikon päästä töistäni vaalilomalle, joten kiertämisen tahti tulee olemaan nousujohteinen. Kalenterin ja tapahtumat löydät linkin kautta.

https://www.juhapekkarusanen.fi/tavataan/

Nähdään!

Ystävällisin terveisin,
Juha-Pekka Rusanen