Suomalaista kolmikantaa on uudistettava

Suomessa on nyt paras työllisyysaste 30 vuoteen. Hallituksen toimet ja maailmantalouden positiivinen vire ovat mahdollistaneet tämän. Yli 115 000 perheessä on voitu iloita uudesta työpaikasta tämän vaalikauden aikana.

Ihmettelen suuresti viime viikkojen aikana käytyä keskustelua suomalaisesta työstä ja yrittämisestä. Eikö meidän Suomessa kannata keskittyä siihen, miten saamme luotua lisää yrittäjyyttä, työtä ja hyvinvointia? Eikö tämä ole kaikkien etu?

On muistettava, että maamme työllisyysaste on edelleen jäljessä esimerkiksi muita Pohjoismaita. Kysymys kuuluu, haluamme puolustaa suomalaista hyvinvointivaltiota? Oma vastaukseni on KYLLÄ. Toivon, että etsimme tässä maassa lisää ratkaisuja työllisyyden vahvistamiseksi ja jätämme vastakkainasettelun vähemmälle.

Poliittiset lakot puhuttavat ja syystäkin. Minusta tämä vastakkainasettelu on jotenkin niin vanhanaikaista. Työelämä on muuttunut vuosikymmenten saatossa radikaalilla tavalla. Olen sitä mieltä, että tämä muutos on tunnistettava myös meillä Suomessa.

Johtopäätökseni on, että suomalaista kolmikantaa on uudistettava. Työelämään on luotava uudet pelisäännöt, joka ottaa huomioon muuttuneen työelämän ja arjen. Olen vahvasti sitä mieltä, että kolmikannan tehtävä on tukea työtä tekevän kansalaisen etua,oli hän sitten työntekijä, yksinyrittäjä, työnantaja tai mikä tahansa muu uudenlaisen työn tekijä. Poteroihin kaivautuminen ei ole ratkaisu. Toivottavasti tässä päästään oikeasti eteenpäin 2020 – luvulla. Yhteistyöllä työtä ja tuloksia!

 

Kirjoitus julkaistu Savon Sanomat blogi – palstalla 17.10.2018